fredag 26 augusti 2011

Lax i ugn - Viltlax


Här kommer ett recept som är jättesmidigt att göra och dessutom supergott.
Har bjudit på det många gånger i sommar när man fått gäster, och alla har tyckt om det.
En spännande mix med vilt, lingon, timjan och lax.


Ingredienser för 4 portioner:
Ca. 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
½-1 tsk salt (var försiktig med saltet)
3 dl grädde
2 msk konc. Viltfond (Bongs)
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
(smörstekta kantareller)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. (Såsen känns ganska salt så jag skulle nog bara ta ½ tsk över fisken, men i receptet står det 1 tsk)
2. Blanda grädde, viltfond, lingonsylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
3. Tillaga mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
4. Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker ex sockerärtor och gärna rårörda lingon.
5. Tips! Smörstekta kantareller är som pricken över i:et som tillbehör.

1 kommentar:

  1. läcker, kommer jag definitivt att prova dina recept snart!

    SvaraRadera